Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@16:26:06 GMT

آلیس در سرزمین عجایب خوابگاه قد می کشد

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۵۸۲۳۱

آلیس در سرزمین عجایب خوابگاه قد می کشد

تصور زندگی جمعی آن هم در شهری دور از محیط زندگی، تقریبا تصور سختی برای دانشجویان ترم‌های پایین دانشگاه است. زیرا دانشجوی جدید باید محیط گرم و عاطفی خانواده را ترک و وارد زندگی خوابگاهی شود، از این منظر ورود به خوابگاه تجربه سختی است که یقینا دانشجویان در ابتدای ورود به آن با چالش ها و مشکلاتی مواجه خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دانشجوآزاد زندگی در خوابگاه از آن تجربیات نابِ دوران دانشجویی است زیرا با تمام تعلقات و وابستگی ها باید از خانه و خانواده دل بکنی و رهسپار دیاری دیگر شوی؛ این بار اما این دوری علاوه بر دل تنگی مسئولیتهایی را نیز برای فرد به ارمغان می آورد.

اولین باری که به شهری دیگر برای زندگی دور از خانواده میروی حسِ «آلیس در سرزمین عجایب»، لحظه ای رهایت نمی کند! فردی که تا دیروز با حمایت کامل خانواده تنها به کتابهایش می اندیشید و تنها مسئولیتش درس خواندن بود این روزها بایستی نقش پدر و مادر را خودش ایفا کند؛ خرید و پخت و پز و شست و شو و...

در کنار اینها بایستی در محیطی کوچک با 4 تا 8 نفر هم اتاقی زندگی کنی که هر کدام فرهنگ و عادات متفاوتی داشته و سازگای و کنار آمدن با آنها خود نیاز به مهارتی بالا دارد.

تصور زندگی جمعی آن هم در شهری دور از محیط زندگی، تقریبا تصور سختی برای دانشجویان ترم‌های پایین دانشگاه است. زیرا دانشجوی جدید باید محیط گرم و عاطفی خانواده را ترک و وارد زندگی خوابگاهی شود، از این منظر ورود به خوابگاه تجربه سختی است که یقینا دانشجویان در ابتدای ورود به آن با چالش ها و مشکلاتی مواجه خواهند شد.

هماهنگ شدن با سلایق گوناگون در فضای بسیار محدود و تراکم بالای خوابگاهی کاری بسیار دشوار است، هیچ چیزی سرجایش نیست، نامرتبی از سر و روی اتاقها می بارد، از میان هم اتاقی ها یکی دوست دارد، کتاب بخواند دیگری می‌خواهد با تلفن حرف بزند، یکی از هم اتاقی‌ها می‌خواهد موزیک گوش دهد، یک نفر می‌خواهد مویش را سشوار بکشد و دیگری همان موقع می‌خواهد بخوابد، کنار آمدن با این شرایط بسیار سخت است.

با این حال زندگی در خوابگاه، فرصتی برای بیرون آمدن از لاکِ تنهایی و تجربه زندگیِ مستقل به شکلِ ملایم و گلخانه ای است. فرصتی که با پرورش روحیه مسئولیت پذیری، انعطاف پذیری، سازگاری، همکاری، واقع بینی و... شما را برای ورود به دنیای گاهی زمختِ خارج از خانواده، آماده می کند.

زندگی در خوابگاه، ناخودآگاه تمام ابعاد وجودِ شما را درگیر و ظرفیت های وجودی تان را بالفعل می کند. در خوابگاه، فقط یک جوانِ دانشجو نیستید. اگر دخترید، گاهی با آشپزی و نظافت و مراقبت از بقیه، مادری می کنید. گاهی با شنیدنِ درددل هم اتاقی ها و آرام کردنشان، خواهری می کنید و گاهی هم با انجامِ خریدهای روزانه اتاق، حتی برادری می کنید! خلاصه اگر عاقل باشید، زندگی در خوابگاه دوره فشرده ای است برای یادگیریِ مدیریت تمام ابعاد زندگی و پختگی و کسب تجربه های رنگارنگ. پس قدر بدانید. البته دقت کنید در ازای کسب بعضی تجربه ها چه چیزهایی را از دست می دهید.

پس علیرغم مشکلات فراوانی که در این مسیر وجود دارد؛ زندگی در خوابگاه به افزایش سطح مهارتهای دانشجویان می افزاید؛ باعث می شود، دانشجو به یک خودباوری برسد و بتواند با شرایط موجود به راحتی خود را وفق دهد. خود، محیط ، توانمندی هایش را شناخته و اهدافش را به خوبی انتخاب کند که در این صورت دانشجو یک فرد پرتلاش، پرتحرک و موفق است که تحث تأثیر مسائل حاشیه ای اطراف قرار نمی گیرد و در همه مسائل اعم از مسائل معنوی، مذهبی، ورزشی و علمی می تواند حرکت پرشتابی داشته باشد.

زندگی در خوابگاهها این امکان را برای افراد فراهم می آورد که بدون اینکه افراد متحمل هرگونه هزینه مالی شوند ویا بدون اینکه دغدغه زمان مناسب را در طول شبانه روز داشته باشد بتوانددرطی ۲۴ ساعته در هر موضوعیکه علاقمندباشنداطلاعات بسیار باارزش ودقیقی را از کسانی که به نوعی متخصص درآن موضوع بحساب می آیند(دانشجویان مشغول به تحصیل درآن رشته یا موضوع)بدست آورند.

در انتها باید گفت نابرده رنج گنج میسر نمی شود/ مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد.

هاله اسدی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۵۸۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد

انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسئولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود:برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • دانشجو‌های خانه به دوش! / جای خالی خانه دانشجویی در پازل زندگی زوج‌های دانشجو
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • ضرورت اولویت قرار دادن حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما